Regler för de mest populära pokerspel

Real Money

 

Det finns flera olika typer av pokerspel och reglerna för pokerspel skiljer sig för varje version av poker.

Mål i poker beror på om du spelar cash games eller turneringar. I en turnering vinnaren är den med alla marker i ett kontantspel kan du avsluta när som helst, eller när din bankrulle tar slut. Förklaras här är de två mest populära formerna av poker

Texas Hold ’em

De mest populära pokerspel i världen spelas på bord med 2-10 spelare. Varje spelare får två mörka kort. En satsningsrunda börjar till vänster om stora mörken med spelare som har chansen att lägga sig, syna, höja eller passa beroende på om de har lagt upp en blind bet redan.

En liten och stora mörken är obligatoriska satsningar som stoppar människor från att bara satsa när de har en hand och gör spelet mer intressant. Vid spel är över, om mer än en spelare inte har lagt sig, är tre kort upp för alla att se, kallas floppen. En ny satsningsrunda uppstår och om fler än en spelare inte har lagt ett annat kort delas kallas turn eller 4: e gatan. Spelare satsar igen och ett sista kort delas om fler än en spelare inte har lagt sig, det kallas floden eller 5th street.

Tanken på alla poker är att vinna så många marker som du kan med varje hand. I Texas Hold ’em du vinner genom att ha den bästa handen eller genom att göra andra spelare lägger sig innan korten visas efter 5th street. Om du efter en uppgörelse handen värdena är lika delas potten. Det är ett enkelt spel att lära sig men en svår att bemästra.

7 Card Stud

Innan Texas Hold ’em blev den mest populära pokerspel 7 Card Stud hade denna skillnad.

7 Card Stud kan spelas med två till åtta spelare vid bordet och målet är samma som vanligt, att vinna alla marker i en och samma pott. När korten blandas alla spelare måste ante. Det innebär att de måste bidra från sin marker till den centrala potten. Alla gjorda satsningar är utöver ante vad.

Två korten delas nedåtvända och en kort ut till varje spelare med framsidan upp. Den “Bring ‘börjar satsningsrundan. Den “Bring ‘bestäms av vem som har lägst rankade kortet. Om två spelare har lägst rankade kortet då färgen avgör vem som “tar den första. Klöver, ruter, hjärter och spader är värdet av färgerna från lägsta till högsta. Den spelare som tar den har två val, antingen satsa storleken på ante eller insats motsvarande storleken på den lilla satsningen.

Spelaren till vänster är nästa att agera. De kan lägga sig, syna eller höja. En satsningsrunda tar slut när två villkor är uppfyllda: Alla spelare har agerat. Alla spelare som har fungerat har satsat samma belopp för varje satsningsrunda. Den 4 gatan dealern ett öppet kort till alla kvarvarande spelare. Satsningen inleds som vanligt av 5: e och 6: e gatan. Den 7 gata en kort delas ut. När de är färdiga om spelarna är kvar i handen den bästa 5 korts handen av 7 korten vinner.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *